Alle fortellingene i denne antologien har Bergen som bakgrunn. Forfatterne skriver ikke først og fremst om byen, men om mennesker som har levd og lever i den. I tid spenner fortellingene fra den litt søvnige småbyen på 1800-tallet til den moderne storbyen ved inngangen til 2000-tallet. Forfatterne som har bidratt er bl.a.: Hans Wiers-Jenssen, Amalie Skram, Øivind Bolstad, Ronald Fangen, Arnulf Øverland, Inger Hagerup, Torborg Nedreaas, Kåre Fasting, Agnar Mykle, Aksel Sandemose, Stig Holmås, Erling Gjelsvik, Gunnar Staalesen, Cecilie Løveid, Ingri Lønnebotn og Gunnar Hagen Hartvedt.
En flott hyllest til byen Bergen i form av fortellingene om den. Fortellingene i denne antologien har bare én ting felles: De har Bergen som bakgrunn. Blant de utvalgte forfatterne kan nevnes Amalie Skram, Torborg Nedreaas, Agnar Mykle og Gunnar Staalesen. Og mange fler! En opplagt gavebok til en bergenser.
Utgivelsesår 2001
ISBN13 9788205297081