Forfatteren tar leseren med inn i vår fortid, hvor grunnlaget for vårt moderne øl ble skapt. Vi følger vikingenes kamp for mjødens sødme og berusende effekt, den spennende Østersjøfarten og handelen med fremmede land. Han forteller om kongelige skåleskikker og deres sterke hang til glassknusing, om kokestein og ølkar. Han setter oss inn i utviklingen av bryggerlaug og nye smaker, mekanisering og ølbrygging som var kvinners plikt. Har litteraturliste.
Forlag Kilden Forlag
Utgivelsesår 1999
En skikkelig lapskaus av informasjon, antagelser og spekulasjon, som hopper fra det ene til det andre, tilsynelatende uten mål og mening. Det er noe interessant informasjon her, men også mye feil, og mye som bare er ren gjetning eller fantasi. Fine illustrasjoner, og lettlest, velskrevet tekst.
Alt i alt er jeg lite imponert.