Beisfjordtragedien er en dokumentarisk skildring av «serberleiren» utenfor Narvik i 1942. 24. juni 1942 la det tyske lasteskipet «Kerkplein» til kai i Narvik. Ni hundre jugoslaviske fanger ble drevet i land med slag og spark.De var i alle aldere: gutter på 14-15 år, menn i sin beste aldre, og eldre på over 60 år. Bestemmelsesstedet var «Konsentrasjonsleir I, Narvik-Beisfjord». Fire måneder senere var 749 av dem døde. På en eneste natt ble 287 mann massakrert, skutt eller brent inne i brakkene. De overlevende ble satt til veiarbeid på Bjørnfjell, der sykdom, sult, mishandling og kulde førte til daglige dødsfall. Ljubo Mla?enovi? var journalist og gjennomlevde selv redslene i en tysk fangeleir i Norge. Beisfjordtragedien er en beretning om en av de verste tyske leirene med fanger fra Jugoslavia. Et grufullt dokument fra krigstidens Norge.
Forlag Bokstav og bilde
Utgivelsesår 2013
ISBN13 9788293206101
EAN 9788293206101
Omtalt tid 1939-1945
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket8 bokelskere følger dette verket.