Bedre team

hvordan avdekke og løse problemer i team

av (forfatter) og Arild Lillebø (oversetter).

Damm 2003 Innbundet

Kjøp boka hos ark.no

Intern konflikt, mangel på klare retningslinjer, uklare forventninger, mangelfull støtte fra ledelsen – vi vet alle hvordan det er å være del av et problemfylt team eller lag. Man gruer seg til møter, tidsfrister overholdes ikke og mange leter etter unnskyldning for å slippe unna. Når problemer oppstår, er det viktig å løse dem snarest – før de kommer helt ut av kontroll.Utviklingen går raskt i retning teambaserte organisasjoner. På et eller annet tidspunkt i karrieren vil enhver medarbeider utvilsomt bli bedt om å jobbe i team – som leder eller vanlig medlem.
Å skape godt teamarbeid er imidlertid lettere sagt enn gjort. Ethvert team kan støte på hindringer som undergraver deres muligheter for å lykkes. Barners bok gir deg en praktisk og effektiv fremgangsmåte som hjelper deg til å ta tak i utfordringene, løse problemene raskt og komme tilbake på rett spor. Enten du er teamleder eller vanlig teammedlem, vil boken gi deg veiledning hvis du jobber eller skal jobbe i team.
Skap et godt team
Teamproblemer viser seg på mange måter – i form av svekket kundetilfredshet, arbeid som må gjøres på nytt igjen, tidsfrister som ikke holdes og tap av troverdighet i forhold til resten av organisasjonen.
I Barners bok beskrives de tolv vanligste teamproblemene slik at du selv kan identifisere dem, og den gir deg verktøy og strategier for å løse dem på en effektiv måte. Kort sagt: Du vil mestre utfordringer og oppnå fremragende resultater i teamet ditt.
Boken hjelper deg med å:
- stille problemdiagnose
- håndtere konflikter
- overvinne tilbakeslag
- oppnå støtte
- iverksette og følge opp planene
og mye, mye mer!
Og dermed har du et styrket og sterkt team!
Å lede et virtuelt team
Vi tenker fortsatt på team som grupper av mennesker på samme sted til samme tid, men det finnes i økende grad team som helt eller delvis består av virtuelle mennesker som kommuniserer via datamaskin, faks, telefon og på andre måter istedenfor å være fysisk på samme sted. Deres spesielle behov blir også behandlet i Barners bok.
Oppnå gode resultater
Publishers Weekly sier i sin omtale av boken at ”Barner har laget den perfekte verktøykasse for problemfylte team”. Bokens første del hjelper deg med å identifisere og løse mellommenneskelige konflikter og manglende arbeidsmoral, og del to gir deg praktiske fremgangsmåter for å forbedre interne relasjoner, ideer til å styrke teamsamspillet, innsikt i å håndtere forandring og gode råd for å forbedre eksterne relasjoner.

Forlag Damm

Utgivelsesår 2003