Hensikten med dette studieheftet er å tilby en startpakke for arbeidslivet. Arbeidsheftet har korte setninger, ordforklaringer og oppgaver. Det legger til rette for samtaler og kan brukes i kombinasjon med praksis på en arbeidsplass eller for å bli bedre i norsk i arbeidslivet. Viktige emner som blir behandlet i boka: Studieteknikk - Søknad og CV - Når søknaden er mottatt - Jobbintervju - Inn i arbeidslivet - Kommunikasjon - Samtaler på arbeidsplassen - Kulturkoder - Arbeidslivslære - Samarbeid - Arbeidsgiver og fagforening - Hygiene og klær - Kvalitet og internkontroll - Ergonomi - Ordliste for arbeidslivet
Om forfatteren: Gunnhild Aakervik er norsklærer og lektor i ernæring, helse og miljøfag. Hun var i mange år ansatt i voksenopplæringen og har skrevet flere arbeidsbøker, grammatikk for arbeidslivet og tekstbøker for å gjøre det lettere å kombinere norskopplæring med kommunikasjon og arbeidsliv. Hun jobber nå i stiftelsen Mangfold i Arbeidslivet (MiA).
Forlag Pensumtjeneste
Utgivelsesår 2010