Boken er en lærebok som utfordrer tradisjonelle forestillinger om barn og barndom. Fra et faglig ståsted diskuteres hvorfor og hvordan våre begreper om disse størrelsene er konstruert. Forfatterne viser hvordan møtet med konkrete barn kan føre til at tradisjonelle forestillinger endres, og hvordan dette møtet også påvirker pedagogisk virksomhet. Boken henvender seg særlig til studenter og lærere i førskoleutdanningen, spesialpedagogikk, pedagogikk og barnevern. Med litteraturlister, oversikt over forfatterne og register.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2003