Barnehagens fundament og mandat

av (redaktør) og Ingeborg Tveter Thoresen (redaktør).

Cappelen Damm akademisk 2025 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Den norske barnehagen står i en internasjonalt anerkjent sosial-pedagogisk tradisjon, som innebærer en helhetlig tilnærming og tenkning om barnet, barnehagen og pedagogikken. Barnehagens oppgaver er å ivareta barns behov for omsorg og lek samt fremme læring og danning. Hva skjer når barnehagens mandat og fundament møter politiske ønsker og tiltak? I denne boka reflekterer sentrale forskere i barnehagelærerutdanningen rundt barnehagelovens mandat og barnehagepedagogikkens solide tradisjon nedtegnet og fremstilt i barnehagens første rammeplan. Hva er verdt å kjempe for – ut fra barnets beste som ledende prinsipp? Forfatterne drøfter sentrale problemstillinger knyttet til barnehagens mandat i barnehageloven, internasjonal påvirkning, lekens plass i barnehagen og spenninger i møte med utdanningspolitiske tiltak som utfordrer barnehagen og barnehagelæreutdanningen. Boka er aktuell som pensum for barnehagelærerstudenter i ulike studieprogram og studienivå, bachelor-, master-, etter- og videreutdanning. Den vil også være aktuell for forskere innen barnehagefeltet, barnehagens ansatte, barnehagemyndighet, barnehageeiere og politikere – alle som er opptatt av barnehagen og barns beste. Kristin Danielsen Wolf (red.) er førsteamanuensis i pedagogikk og instituttleder for barnehagelærerutdanningen ved OsloMet – storbyuniversitetet. Ingeborg Tveter Thoresen (red.) har vært rektor og førstelektor ved Høgskolen i Vestfold, dagens Universitetet i Sørøst-Norge. Øvrige bidragsytere er Berit Bae, Anne Greve, Tora Korsvold, Dag Nome, Mette Nygård og Geir Aaserud.

Forlag Cappelen Damm akademisk

Utgivelsesår 2025