Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Gjennom perspektivene samfunn, familie og skole belyser forfatterne sentrale temaer knyttet til ulike oppvekstmiljøer. Søkelyset er rettet mot videreføring og fornyelse av familiemønstre og tradisjoner, og det blir også lagt vekt på å understreke den kontinuiteten familier representerer for majoriteten av norske barn. Spørsmål om likeverd og omsorg, kulturelt mangfold og samspill mellom skole og hjem står sentralt i fremstillingen. Boka er spesielt tilrettelagt for heimkunnskapsfaget i allmennlærerutdanningen, men passer for alle som ønsker oppdatert kunnskap om oppvekstvilkårene for norske barn. Har refleksjonsoppgaver, praksisforslag, repetisjonsoppgaver, litteraturliste og register.
Omtale fra forlaget
Nye samlivsformer og familiemønstre skaper endringer i oppvekstvilkårene for norske barn. Forfatterne av denne boka er opptatt av hvilke utfordringer endringene fører med seg. De ser det som spesielt viktig at vi evner å utvikle holdninger som samsvarer med den tiden vi lever i. Gjennom perspektivene samfunn, familie og skole belyser forfatterne sentrale temaer knyttet til ulike oppvekstmiljøer. Søkelyset er rettet mot videreføring og fornyelse av familiemønstre og tradisjoner, og det blir også lagt vekt på å understreke den kontinuiteten familier representerer for majoriteten av norske barn. Spørsmål om likeverd og omsorg, kulturelt mangfold og samspill mellom skole og hjem står sentralt i den praksisnære fremstillingen. Refleksjonsoppgaver, praksisforslag og repetisjonsoppgaver utfordrer leseren underveis og bidrar til å knytte teori og praksis sammen på en konstruktiv og inspirerende måte. Boka er spesielt tilrettelagt for heimkunnskapsfaget i allmennlærerutdanningen, men passer for alle som ønsker oppdatert kunnskap om oppvekstvilkårene for norske barn. Åse Bratterud er cand.polit. med hovedfag i sosiologi. Hun er forsker ved NTNU Samfunnsforskning, avdeling Barnevernets utviklingssenter i Midt-Norge (BUS Midt-Norge) og har allsidig erfaring fra undervisning og forskning ved universitet og høgskole. Kari Emilsen er cand.polit. med hovedfag i sosiologi. Hennes spesialområde er familiesosiologi. Hun har bred undervisningserfaring, blant annet fra førskole- og allmennlærerutdanningen.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2002
Format Heftet
ISBN13 9788276747249
EAN 9788276747249
Språk Bokmål
Sider 173
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket