I denne boken kan du lese om og se bilder av rev, mus, sel, bjørn, elg og mange andre norske dyr. Boken er laget for å hjelpe både barn og voksne til å lære mer om ville dyr. Det er viktig å forstå dyrene og tenke over hvorfor det er viktig at de finnes i naturen vår.
I denne boka kan barna på egen hånd eller sammen med voksne lese om og se bilder av alle ville pattedyr i Norge. Fra de minste musene og til de store pattedyrene som lever i vann; hvalene. Dyr som finnes på øygruppen Svalbard, slik som for eksempel isbjørn, er også tatt med.
BARNAS DYREBOK tar for seg særegenheter hos dyrene, slik som at oteren liker å ake på snøen eller at dvergflaggermusene er så små at det går tre stykker av dem i en fyrstikkeske. Hovedtekstene er fortellende, samtidig som de presenterer fakta om vekt, størrelse og egenskaper hos de forskjellige dyrene. Det er i tillegg egne faktaoppsummeringer.
Boka er laget med tanke på å hjelpe barn til å forstå våre ville dyr. Ville dyr er spennende . like spennende som tegneserier eller dataspill. De finnes overalt omkring oss, også nært byer og tett bebygde strøk. Det gjelder bare å øve seg i å forstå hvordan dyrene lever.
Forlag Trøndersk forl.
Utgivelsesår 2003