Boka inneholder forslag til aktiviteter som du kan gjøre når du er på vei til ferien, og aktiviteter du kan gjøre både inne og ute. Den viser bl.a. hvordan du kan bygge korthus, dryppe lys, samle ferieminner, spille på kam, bygge hytte og samle på insekter, sommerfugler eller blomster. Har register.
Morsomme spill, leker og aktiviteter for hele ferien. Med denne boken i bagasjen vil lange reiser gå som en røyk, og barna vil ha mye å gjøre når de er kommet fram til feriestedet. Uansett om det regner eller sola skinner, om man er ute eller inne, er det utrolig mange spennende ting å finne på. Feriebarnet får forslag til smarte ting å ha med i en egen feriesekk, som lommelykt, kortstokk, hyssing, håv, papirlim og mye annet. Her er oppmuntrende råd mot reisesyke, og utbrukte tidsfordriv får avløsning av nye spennende leker som tellekonkurranser, sanglek og ordstafett. Og alt man kan gjøre når man er framme på feriestedet! Hva med å lage et feriekart hvor alle de sentrale stedene som kiosken, den store steinen, badebassenget eller yndlingsplassen er tegnet inn? Eller lære seg spillet Guggenheimer, servere en grønnsakblomst, lage humletrompet eller samle forskjellige typer skjell? Espen Farstad og Anders Kaardahl har tidligere laget en rekke humoristiske, inspirerende og aktiviserende bøker for barn, deriblant fjorårssuksessen "Barnas store rampe- og triksebok".
Forlag Gyldendal Tiden
Utgivelsesår 2001