Barna fra Auschwitz

av (forfatter) og Åse Feiring Cave (oversetter).

Cappelen Damm 2025 EPUB

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Auschwitz 1945 Jeg snubler ut gjennom porten. Sulten gnager i tarmene mine, og med et slørete blikk ser jeg det golde landskapet som strekker seg ut foran meg. Det er nesten ikke til å tro. Vi er fri! Vi overlevde! Men hva nå …? Seksten år gamle Tasha snur seg og ser på det fryktelige stedet som frarøvet henne friheten og en stor del av oppveksten hennes. Hvorfor overlevde hun, mens så altfor mange andre ikke gjorde det? Rett før portene ble åpnet, ble Tasha og moren hennes revet fra hverandre. Det eneste hun har igjen etter moren sin, er en lokk av det illrøde håret hennes. Hun spør alle hun treffer om de har sett noen som passer til beskrivelsen, men i kaoset av mennesker i samme ærend innser hun at det er en håpløs oppgave. Med status som foreldreløs får Tasha tilbud om å begynne et nytt liv i Englands Lake District. Hun vet at moren ville ha ønsket det for henne, men tanken på å dra fra Polen uten henne er nesten ikke til å bære. Skal hun bli værende på det krigsherjede kontinentet, i håp om en gjenforening med moren, eller skal hun takke ja til å dra til England og en usikker fremtid der?

Utgivelsesår 2025

Format EPUB