Barn, ungdom og teater

fra antikken til det 19. århundre

av (forfatter).

Tapir akademisk forlag 2001 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken dreier seg om et studium av unge menneskers forhold til teateret gjennom tidene. Drama, teater, skole og pedagogikk er alle greske ord og begrep fra 2500 år tilbake. Forbindelsen mellom disse begrepene har vært tilstede gjennom hele historien. I boken prøver Braanaas å gå inn på teateret som kultisk, kulturell og pedagogisk praksis i vid forstand og undersøke i hvilken grad barn har deltatt som produsent eller respondent i de ulike historiske epokene. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Nils Braanaas Barn, ungdom og teater fra antikken til det 19. århundre Boka dreier seg om et studium av unge menneskers forhold til teateret gjennom tidene. Drama, teater, skole og pedagogikk er alle greske ord og begrep fra 2500 år tilbake. Forbindelsen mellom disse begrepene har vært tilstede sterkt eller svakt gjennom hele historien. I boka prøver Braanaas å gå inn på teateret som kultisk, kulturell og pedagogisk praksis i vid forstand og undersøke i hvilken grad barn har deltatt som produsent eller respondent i de ulike historiske epokene. Boka har følgende hovedkapitler: - Gresk teater - et kultisk festspill - Teater og utdanning i Roma - Middelalderteateret - et religiøst fellesskapsteater - Teatret i renessansen - Klassisisme - Omvurdering av synet på barndommen - Teater og skole. Det 19. århundre Kapitlene innledes med en kortfattet teaterhistorisk framstilling. Så settes søkelyset på barns medvirkning eller fravær i teateret i denne perioden, og på bakgrunn av dette reises spørsmålet om i hvor stor grad teater var en del av barnas oppdragelse og undervisning.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788251915991

EAN 9788251915991

Språk Bokmål

Sider 306

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket