Denne boken handler om angsttilstanden sosial angst og hvordan denne overlapper med sjenanse. Ved å kombinere historier, teori og erfaringer fra egen praksis gir forfatteren blant annet svar på hvordan sosial angst og sjenanse kommer til uttrykk hos barn, hvorfor enkelte situasjoner blir så angstfylte for noen barn, og hva barnehagen og skolen kan gjøre for å redusere sosial angst og sjenanse hos barna. Med litteraturliste.
Denne boken retter oppmerksomheten mot en gruppe barn som har sosial angst eller sjenanse i en slik grad at det er plagsomt og skaper store problemer i hverdagen. Boken gir kunnskap på en slik måte at disse barna oppdages og kan hjelpes til å håndtere og redusere disse følelsene. Ved å kombinere teori og erfaringer gir forfatteren svar på spørsmål som: Hvordan kommer sosial angst og sjenanse til uttrykk hos barn? Hvilke situasjoner er vanskelige i hverdagen? Hva kan barnehagen og skolen gjøre for å redusere sosial angst og sjenanse hos barna?
Forlag Kommuneforl.
Utgivelsesår 2010