Barn med kreft

en medisinsk og sykepleiefaglig utfordring

av (forfatter), Marit Hellebostad (forfatter), Randi Sæter (forfatter), Ann Cecilie Mørk (forfatter), Hanne Bringager (illustratør) og David Keeping (illustratør).

Gyldendal akademisk 2014 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Denne boken er skrevet for sykepleiere i videreutdanning i barnesykepleie og onkologisk sykepleie og for dem som arbeider med kreftsyke barn og deres familier.
Leveringstid 2-3 uker (Print-on-Demand)

Når et barn får kreft, innebærer det en katastrofe for hele familien, deres tilværelse blir snudd på hodet på et øyeblikk. Likevel er det innenfor kreftbehandling av barn at legevitenskapen har gjort noen av sine største fremskritt; minst to av tre barn med kreft blir helbredet, alle kreftformer sett under ett. Det er viktig for forfatterne å formidle at behandlingen av barn med kreft innebærer å ta vare på en hel familie, og at dette krever en utstrakt grad av tverrfaglig samarbeid mellom de ulike gruppene av fagfolk.

Bokens første del gir en redegjørelse for ulike kreftsykdommer hos barn og behandlingsmetoder. Boken tar også for seg barnets og familiens situasjon fra sykdommen oppdages til barnet har gjennomgått behandling. Forfatterne beskriver utfordringer sykepleieren står overfor i møtet med barnet og familien som må leve med en kritisk sykdom over lengre tid. Boken beskriver konkrete tiltak og gir mange tankevekkende eksempler på hvordan sykepleieren kan bygge opp tillit hos barnet og familien og bidra til en følelse av mestring i situasjonen. Det hele er formidlet på en utradisjonell måte, og tegningene i Hanne Bringagers humoristiske og klare strek kaller på smil og ettertanke hos leseren.

Her kan du se programmet En sterk historie fra Ullevål sykehus med forfatterne Hanne Bringager og Randi Sæter.

Innholdsfortegnelse:

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2014

Format Heftet

ISBN13 9788205454972

EAN 9788205454972

Språk Bokmål

Sider 295

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket