Barn drikker ikke caffè latte

om barn i by

av (redaktør).

Akribe 2001 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Det å vokse opp i by er forbundet med mange farer, fra lekeapparater og trafikkerte skoleveier til mulige overgripere. I Norge søker politikere, foreldre, lærere, planleggere, arkitekter og andre som jobber med barn og barns ytre miljøer, å beskytte barna og eliminere eller redusere farene mest mulig. Samtidig har barn et grunnleggende behov for å utfolde seg sammen utendørs med lek og uorganiserte aktiviteter. Det gir fysisk velvære og fremmer kreativitet og fantasi. Derfor er det grunn til å spørre: Er det riktig at vi voksne, i den gode hensikt, fratar barna så mye bevegelsesfrihet for å beskytte dem? Hva skjer med barn som vokser opp i en polstret verden som fratar dem muligheten til livsviktig livserfaring? Boken retter spørsmålet til alle som har barn, som jobber med barn eller med å tilrettelegge for barns leke- og læringsarenaer.

Hvordan er det å vokse opp blant asfalt, høyhus og sterk trafikk? Har barna i byen mulighet til å bruke nærmiljøet til lek og utfoldelse, eller blir de tvunget til å leke inne? Og hva skjer når barn som bobler av liv og nysgjerrighet, blir fratatt muligheten til å utforske byen fordi foreldre og fagfolk til enhver tid ønsker kontroll og sikkerhet?
Boken retter spørsmålene til alle som har barn, som jobber med barn eller med å tilrettelegge for barns leke- og læringsarenaer.
Boken er utarbeidet i samarbeid med Norsk Form.

Forlag Akribe

Utgivelsesår 2001