Det går rykter om at Stig Svartvik har flyktet fra fengselet i Sydney. David, som er i Barcelona sammen med familien sin, håper på en rolig tur - men det varer ikke lenge før han innser at han er i trøbbel.
"Barcelona-mysteriet" er bok nummer ni i "Kunstdetektivene", Bjørn Sortlands krimserie for unge krimelskere. David og familien er på tur i Barcelona - og nye farer truer. Ferien får en dårlig start idet familien finner en plastdukke av Stig Svartvik på badet, en dukke som attpåtil snakker! Likevel prøver de å nyte noen dager i Barcelona. Det er mange flotte ting å se, og det er spennende med tyrefekting. Men de oppdager etter hvert at Stig Svartvik er lei av dem, han vil dem til livs. Det er ingen nåde. Og tyrefekting er ikke bare spennende, det er farlig også...
Utgivelsesår 2008
ISBN13 9788203249921
EAN 9788203249921
Serie Kunstdetektivene (9)
Genre Politi og detektiver Spenning
Omtalt sted Barcelona
Tildelt litteraturpris Illustrasjonsprisen 2012
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketMamma ler til og med av en vits som pappa forteller, det pleier hun bare å gjøre på bursdagen hans.