Gjennom tekst og bilder skildres mennesker og deres liv i dagens Balkan. Fokuset er lagt på Serbia, Makedonia, Bosnia-Hercegovina og Albania.
Balkan - gi meg en dag..., skildringer fra Balkan. Historiene, på godt og på ondt, lever videre på Balkan. Det gjør også de menneskene som du møter i denne boka. Håpet er at skildringene og bildene i boka åpner opp til en større interesse og forståelse for det liv som i dag leves på Balkan. Forfatter Leif Magne Helgesen møtte fotograf Per Anders Rosenkvist første gang i 2000 da de begge bodde i Kosovo. I perioden 2004 - 2005 foretok de sammen flere reiser tilbake til området. Boken gir oss små gløtt inn i det mangfoldige Balkan. Historiene om menneskene er subjektivt valgt og dekker deler av det frodige livet i regionen. Som leser blir du med på en billedlig og flott fortalt reise i områder som Serbia, Kosovo,Makedonia, Bosnia-Hercegovina og Albania. Forordet er skrevet av Jahn Otto Johansen. Bokens format er 22 x 23 cm. Alle foto er s/h.
Forlag Kulturhuset forl.
Utgivelsesår 2006
Omtalt sted Balkan
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.