Mens bryllupsklokkene kimer i Lafjord, prøver Maria å tilgi Isak for hans svik, men han gjør det ikke lett for henne. Etter hvert begynner hun å tvile på om det finnes håp for dem
De syke og svake strømmer til Gabriels hus i håp om å få hjelp og lindring, mens Gabriel må kjempe en hard kamp med seg selv og sine følelser for Maria.
Forlag Schibsted
Utgivelsesår 2012
Serie Gabriels hus (4)
Genre Romantikk Historisk litteratur
Omtalt tid 1900-1914
Omtalt sted Finnmark
Bok nr. 4 i "Gabriels Hus" er full av dramatikk, og for mye av dette står Maria i spissen. Forfatteren skriver godt om følelser som både skam, og håp om forbedring i et voldelig ekteskap - men også om skammen og hensynet til bygda, hva de vil si om sannheten kommer ut. Som for eksempel: Hva vil foreldre si, om hun blir den første i bygda som skiller seg. Forfatteren bygger også godt opp om Gabriel, med sine overnaturlige evner, og en ung karakter fra tidligere bok, er tilbake som et spennende, friskt og frekt pust. Vil lese mer!
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketEnkelte ganger var det lettere å skrive det man tenkte og følte, enn å si det høyt.
Å sovne stille inn må være den bæste måten å forlate livet på.
En mann som slår kvinnfolk, e ikke syk. Han e en ynkelig, stakkarslig, ja, beint ut sagt jævlig drittsækk av et mannfolk!
Ja, når kvinnfolkan lægg ut garnan etter en stakkars, må sjøl den største steinbiten gi tapt.
Dessuten e fornøyde kunda den beste reklame[...]