Båtpromille

av (forfatter).

Fagbokforlaget 1999 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken tar opp en rekke tolkningsspørsmål som Lov av 26. juni 1998 nr. 47 om fritids- og småbåter aktualiserer. De objektive og subjektive vilkårene for straff samt straffereaksjonene og enkelte prosessuelle spørsmål drøftes. Boken retter seg mot de som kommer i befatning med promillebestemmelsene for båtførere, enten som påtalemyndighet, advokat eller dommer. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Ved lov av 26. juni 1998 nr. 47 om fritids- og småbåter ble det innført en fast promillegrense på 0,8 for førere av båter som er mindre enn 15 meter, og som drives frem med motor eller seil. For større båter gjelder den veiledende promillegrensen på 1,5 som med utgangspunkt i straffeloven § 422 andre ledd er etablert i rettspraksis. Boken tar opp en rekke tolkningsspørsmål som loven fra 1998 aktualiserer. De objektive og subjektive vilkårene for straff samt straffereaksjonene og enkelte prosessuelle spørsmål drøftes. Det gis i tillegg en oppdatert oversikt over promillebestemmelsen som gjelder for båter over 15 meter. Også her behandles de objektive og subjektive vilkårene for straff, straffereaksjonene og noen prosessuelle spørsmål. Boken retter seg mot de som kommer i befatning med promillebestemmelsene for båtførere, enten som påtalemyndighet, advokat eller dommer. Men boken vil også være nyttig for andre som har behov for å få en oversikt over de aktuelle bestemmelsene. Asbjørn Strandbakken er cand.jur. og er førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 1999

Format Innbundet

ISBN13 9788276745160

EAN 9788276745160

Språk Bokmål

Sider 125

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket