Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I denne boka problematiserer åtte forskere begrepet avmakt. De viser spennvidden i avmaktens rike, fra avmakt som skjebne til potensialet for frigjøring og makt. Sentralt i boka står overgangen fra handlingslammelse til handling, eller fra avmakt til styrke. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Alle vil ha makt, og ønsker å finne de virkemidlene som skal til for å erobre den. Men hva med maktens natteside - avmakten? Er den så lite etterstrebelsesverdig som vi er vant til å tro? I denne boken problematiserer åtte forskere fra ulike fagfelt begrepet 'avmakt'. Erfaringer og eksempler henter forfatterne fra de syke, de sultne, de fremmede, tapere, lokalpolitikere, fiskere, forskere og de som kjeder seg. Forfatterne viser oss spennvidden i avmaktens rike: fra avmakt som skjebne til potensialet for frigjøring og makt. Kampen mot avmakten kan være en kamp for å bli sett og anerkjent, og for å bli et handlende subjekt. Sentralt i boken står derfor overgangen fra handlingslammelse til handling, eller fra avmakt til styrke. Følgende har bidratt i boken: Siri Meyer (kunsthistoriker), Hanne Müller (sosialantropolog), Marianne Gullestad (sosialantropolog), Knut Stene-Johansen (litteraturviter), Finn Skårderud (psykiater), Sølvi Marie Risøy (statsviter) og Mary Bente Bringslid (sosialantropolog).
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2000
Format Heftet
ISBN13 9788205287679
EAN 9788205287679
Serie Makt- og demokratiutredningen 1998-2003
Språk Bokmål Nynorsk
Sider 194
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket