Rollen som avansert klinisk sykepleier (AKS) er inspirert av den amerikanske nurse practitioner-modellen og er forholdsvis ny i Norge. Avansert klinisk sykepleie er en masterutdanning som gir avansert kunnskap og klinisk breddekompetanse. Med denne kompetansen vil en AKS kunne gi sykepleie, omsorg og behandling til pasienter med akutte vanlige helseproblemer og sørge for oppfølging av pasienter med sammensatte lidelser og komplekse behov. I boken Avansert klinisk sykepleie argumenteres det for at AKS` utvidede kliniske kompetanse kan bidra til å heve kvaliteten i helse- og omsorgstjenestene. Boken beskriver blant annet rollen som avansert klinisk sykepleier og utfordringer i implementeringsfasen, kunnskapssyn, kompetanseområder, modeller og sykepleieteoretiske perspektiver på AKS og utdanning i avansert klinisk sykepleie. I tillegg beskrives AKS-rollen i akuttmottak i sykehus og i helse- og omsorgstjenestene i kommunen, samt utfordringer knyttet til helsefremmende og forebyggende sykepleie i eldreomsorgen. Boken egner seg som pensum ved ulike masterutdanninger i avansert klinisk sykepleie.
Utgivelsesår 2019
ISBN13 9788205499775