Automatiseringsteknikk 2 handlar om praktisk reguleringsteknikk. Boka dekkjer fagområda dokumentasjon, pådragsorgan, PID-regulering, regulatorjustering, kaskaderegulering, framoverkopling, forholdsregulering, parameterstyring, prosessdata, klimaanlegg, CNC-styrte maskinar, instrumentrøyrlegging og vedlikehaldsteknikk. Teoriane i boka knyter praktisk bruk med nedlastbare tekniske spesifikasjonar til utstyr som blir behandla i boka. Målgruppa for boka er VG2 og VG3 automatisering i vidaregåande skule og elevar på teknisk fagskule, eller på studieretningar der automatisering ikkje er hovudfaget. Bjørnar Larsen har undervist i automatiseringsfaget i skule og industri i ei årrekkje. Han har vore medlem i fleire fagprøvenemnder i 18 år og har skrive meir enn 30 lærebøker og kompendium for skule og industri
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2018