Auditiv nevropati

utredning og behandling av barn

av (forfatter) og Anne-Mari Boberg (forfatter).

Høgskolen i Sør-Trøndelag og Tapir akademisk forlag 2010 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Auditiv nevropati er en hørselslidelse som består i at overføring av lydstimuli opp til hørselssenteret i hjernen ikke foregår som normalt. Forfatternes formål med denne boken har vært å gjennomgå aktuell litteratur, for å sammenfatte hvilke målemetoder som kan avdekke auditiv nevropati hos barn, hvordan man tolker resultatene og hvilken tilnærming man kan ha til behandling av barnet, samt oppfølging av familien rundt barnet. Med litteraturliste.

Auditiv nevropati (AN) er en hørselslidelse som består i at overføring av lydstimuli opp til hørselssenteret i hjernen ikke foregår som normalt. Hovedsymptomet er dårlig taleforståelse, fremfor alt i støy. Det er ulike grader av lidelsen, og det er store individuelle forskjeller i hvordan dette arter seg for den enkelte. Individuell behandling er derfor essensielt. Vårt formål med denne boka har vært å gjennomgå aktuell litteratur, for å sammenfatte hvilke målemetoder som kan avdekke AN hos barn, hvordan man tolker resultatene og hvilken tilnærming man kan ha til behandling av barnet, samt oppfølging av familien rundt barnet.

Forlag Høgskolen i Sør-Trøndelag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2010