Au-da, nå er jeg der igjen

historier om å bli bevisst sin manglende bevissthet

av (forfatter).

Espolins bokforl. 2006 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Med denne boken ønsker forfatteren å gjøre leseren bevisst viktigheten av å bli bevisst sin manglende bevissthet. Han belyser temaet gjennom forskjelllige historier. Gjennom alle historiene utgjør to begreper et bakteppe, nemlig bevissthet og autentisitet.

Omtale fra forlaget

Bokens tittel henspiller på det utrop mange av oss ville ha kommet med, hvis vi i en situasjon plutselig blir bevisst at vår atferd skyldes manglende bevissthet. To begrep utgjør den røde tråd i boken, nemlig bevissthet og autentisitet, eller kanskje riktigere sagt: mangel på bevissthet og autentisitet. Boken begynner med et kapittel om at vi kan velge vår atferd, selv i situasjoner hvor vi påstår vi handler utfra en spontan impuls - dvs uten en bevisst tanke bak.. Andre tema dreier seg bl.a. om hengivenhet, eller viktigheten av å være bevisst, for virkelig å kunne gi-seg-hen, om hvordan en eiendomsrett over partneren sniker seg ubevisst inn i et parforhold, om forledres ubevisste "nakketak" på barna, om den ubevisste frykt for å vise følelser, om hvordan vi ubevisst unngår eller omgår det sterke barnet, om å være alene og tidvis ensom, om de "tosommes" ubevisste ekskludering av de single, om ubevisst atferd i forbindelse med sykdom, død og begravelser. Gjennom 33 kapitler og et 60-talls historier skildrer forfatteren hverdagssituasjoner som tvinger leseren til å tenke igjennom; - hva med min egen bevissthet og min egen evne til å være autentisk eller "helt ut ekte". Det siste begrepet belyser forfatteren bl.a. ved å reise spørsmål som: - Er vi autentiske, når vi i operaen eller teateret gir stående applaus? - Er vår sjenerøsitet autentisk, eller er den uttrykk for et egosentrert behov om å få anerkjennelse - om å få ros for å være snill-pike/snill-gutt? - Er det å bryte familietradisjoner uttrykk for utakknemlighet - eller for autentisitet?

Bokdetaljer

Forlag Espolins bokforl.

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788299735605

EAN 9788299735605

Språk Bokmål

Sider 188

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket