Med boka ønsker forfatteren å gi et innblikk i kunstnerskapet til 33 flotte samtidskunstnere. Kriteriet for å bli med i boka er at de bor og arbeider på Haugalandet, som er avgrenset til Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sveio, Vindafjord og Etne. Vedkommende må også ha utdanning fra en kunsthøyskole eller et kunstakademi, alternativt være medlem i en av landets fagforbund, som Norske Billedkunstnere, Bildende kunstneres forening Rogaland, Tegnerforbundet, Norske Grafikere eller Norske Kunsthåndverkere.
Forfatteren har valgt en muntlig form på intervjuene, som skal kunne leses av folk flest. Kompliserte fagtermer og beskrivelser av teknikker på detaljnivå er derfor utelatt. Videre er det lagt vekt på det som kjennetegner kunstnernes arbeider, som har gjort at de har fått et navn. Bakgrunn, arbeidsprosess, inspirasjon og utvikling står sentralt. Forfatteren har også vektlagt teknikk, uttrykk og arbeidsmåter.
Dette er ingen fullstendig beskrivelse av kunstnerskapet, men et gløtt inn. Derfor tittelen Atelierdøra på gløtt - kunstnere på Haugalandet.
Forlag Bokmaker
Utgivelsesår 2015