Asta og hennes rettigheter

av (forfatter).

Kommuneforlaget 2001 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka ser på hvilke kommunale pleie- og omsorgstjenester eldre som pasienter og brukere har krav på etter loven, hvilke saksbehandlingsregler som gjelder, hvordan klageadgangen er, hvordan rettssikkerheten til personer med demens er og hvilke rettigheter de pårørende har. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Hvilke kommunale pleie- og omsorgstjenester har eldre som pasienter og brukere krav på etter loven? Hvilke saksbehandlingsregler gjelder, og hvordan er klageadgangen?
Hvordan er rettssikkerheten til personer med demens? Hvilke rettigheter har pårørende når et familiemedlem ikke lenger kan ta ansvar for seg selv og sine valg?
Denne boka i Kommuneforlagets Asta-serie gir svar på disse og liknende spørsmål. Med utgangspunkt i aktuell lovgivning gjennomgås vilkårene som gjelder for forskjellige kommunale tjenester, og hvilke situasjoner som utløser krav på hjelp fra kommunen.
Det er i dag 55 000 personer med demens i Norge. Rettssikkerhetsspørsmål ved bruk av tvang har en bred plass i boka. Den beskriver dilemmaer omsorgspersonell må forholde seg til i sin praktiske hverdag, og de løsninger regelverket tilsier.
Boka gir også en lettfattelig oversikt over den nye pasientrettighetsloven og helsepersonelloven.
Boka er ment som et oppslagsverk for ansatte og ledere i den kommunale pleie- og omsorgssektoren, og den egner seg både i grunnutdanning for helse- og omsorgspersonell og i videreutdanning innen geriatri og demens. Boka er også svært nyttig for søkere og brukere av omsorgstjenester og deres pårørende. Den kan også være en god håndbok for saksbehandlerne i kommunen.

Bokdetaljer

Forlag Kommuneforlaget

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788244607742

EAN 9788244607742

Språk Bokmål

Sider 108

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket