Boka viser hvordan utvalgte steder i Asker og Bærum så ut for mange år siden. De fleste bildene er fra begynnelsen av 1900-tallet, men det er også bilder fra nyere tid, som viser hvordan det så ut før store forandringer fant sted.
Denne boken hører hjemme i samme serie som Oslo i gamle og nye bilder og Indre Oslofjord i gamle og nye bilder. Temaene spenner fra arbeidsliv og kommunikasjon til fritidsaktiviteter . fiske, jordbruk, ishandel, kalkdrift, verft og glassverk, for å nevne bare noe. Dessuten handler det om båtene, bryggene, broene og landhandlene, badeplassene og forlystelsesstedene, hyttene ...
Hvert oppslag viser områdene slik de var og slik de er i dag, og de blir fulgt av en beskrivende tekst. Vi får et kort riss av stedets historie, og ofte blir stedsnavn og lignende forklart. Her er både mennesker og miljøer som kan fortelle hvordan kommunene har endret seg.
Utgivelsesår 2007
ISBN13 9788203234989