Bind 5 i dette historieverket tar for seg perioden fra 1520-1660, en tid som i politisk forstand var preget av den svake norske motstanden mot en kongemakt som i 1520-36 bar preg av å være dansk. Det norske riksrådet falt bort, Norge ble behandlet som et lydrike, men nøt likevel godt av en lett beskatning. Under krigene i 1640-50-årene ble Norge oldenborgmonarkiets mest verdifulle rike. Har litteratur- og billedliste samt stikkordregister.
Utgivelsesår 1995
ISBN13 9788203220180
EAN 9788203220180
Serie Aschehougs norgeshistorie 1-12. Bindene selges ikke enkeltvis (5)
Omtalt tid 1500-tallet 1600-tallet
Omtalt sted Norge
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket7 bokelskere følger dette verket.