I grenseområdet mellom Tyskland og Frankrike er en mann fra den franske undergrunnsbevegelsen ansatt for å hjelpe en krigstrøtt, amerikansk soldat. De to blir nære venner. Da de sammen kommer over en stjålet naziskatt, avsløres en sammensvergelse på høyeste nivå, som skal vise seg å sette begges liv i fare. En kvinnelig diplomat som arbeider i samme område, prøver å komme over barrierene som har bygget seg opp inne i henne, ved å hjelpe de fattige, foreldreløse tyske barna. Litt etter litt trekkes de to soldatene inn i hennes arbeid, og begge forelsker seg i henne.
Forlag Rex forl.
Utgivelsesår 1995