Arven fra antikken

jakten på røttene til vår vestlige kultur

av (forfatter).

Omega forl. 2016 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Forfatteren drar på studietur til blant annet Mykene, Athen og Delfi for å lære mer om den greske antikken. Forfatterstemmen varierer ved at i et par kapitler er det en gaid som forteller. Hovedvekten ligger på antikken i bystaten Athen under den politiske og kulturelle storhetstida som fulgte etter de overraskende seirene over stormakten Perserriket i 490 og 480 f. Kr.
Under ledelse av den mektige politikeren Perikles ble det storslagne Parthenon-templet reist med utsmykninger av billedhoggeren Fidias, et bygg som har inspirert arkitekter og kunstnere over hele verden. På torget kunne en møte filosofen Sokrates og elevene hans Platon og Xenofon. Historieskrivningens far, Herodot, skrev sitt historieverk om perserkrigene, mens Thukydid samlet stoff om krigen mellom Athen og Sparta. Aiskylos, Sofokles og Evripides skapte det klassiske greske drama som blir oppført og kommentert verden over også i dag.
Hellas blir kalt demokratiets vogge, og den demokratiske styreformen er en bærebjelke i vår vestlige kultur. Demokratiet innebar også ytringsfrihet, noe som blant andre komedieforfatteren Aristofanes benyttet seg av når han skrev satirisk om demokratiet og politikerne.
Arven fra antikken viser hvilke impulser vestlig kultur har mottatt fra den greske antikken når det gjelder kunst, arkitektur, politisk tenkning, filosofi, litteratur, drama, mytologi og idrett. Innholdet er gjort nært og levende ved at stoffet er formet som en studietur.
Arven fra antikken er boka for deg som ønsker å vite mer om antikken uten å søke i mange spesialbøker om emnet. Bli med forfatteren på ei kulturhistorisk reise som gir deg bedre innsikt i røttene til vår vestlige kultur.

Bokdetaljer

Forlag Omega forl.

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788291848068

EAN 9788291848068

Omtalt tid Antikken

Omtalt sted Hellas

Språk Bokmål

Sider 160

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket