Arven etter Ole Christian Bach

et justismord

av (forfatter).

Norgesforl. 2010 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren mener at Ole Christian Bach ble utsatt for et justismord. I boken gjennomgår han alt som Økokrim førte som bevis, og forsøker å vise at etterforskningen var ensidig og manipulerende.

Omtale fra forlaget

Da Ole Christian Bach skjøt seg etter en unødvendig politijakt, gikk alt i stå for Økokrim. Denne omstridte politi-enheten skulle og ville ha en syndebukk for å vise hvor dyktig den er. De plukket ut en perifer skikkelse i miljøet rundt Bach og fikk ham dømt for medvirkning til bedrageri. Det gjorde de med en totalt ensidig etterforskning, selektering av indisier og med manipulering over en lav sko. I fengselet fikk Terje Strand Eriksen god tid til å gjennomgå saken skritt for skritt. Han skrev ned alt han kunne - og av det ble denne boken skapt. Her gjendriver han alt det Økokrim førte som "bevis", han viser til fulle at etterforskningen brøt med alle rettsprinsipper og at manipuleringen var over alle grenser uanstendig. Det bildet han tegner av rettssikkerheten i Norge er skremmende. Ikke uten grunn er saken hans havnet i Menneskerettsdomstolen i Strassbourg. Eriksens sak er spennende som en kriminalroman, skremmende som en Kafka-prosess og uhyggelig som en grøsser. Er det virkelig mulig at slikt kan skje i et land der vi trodde rettssikkerhet var et knesatt prinsipp? Denne boken vil vekke debatt - og kanskje en storm. Det er trolig på tide offentligheten får et innblikk i hvordan Økokrim opererer. For slik vil vi ikke ha det i Norge.

Bokdetaljer

Forlag Norgesforl.

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9788292765449

EAN 9788292765449

Omtalt sted Norge

Omtalt person Ole Christian Bach

Språk Bokmål

Sider 293

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket