I anledning kongeparets 75-årsdager gir Regjeringen seks utstillinger basert på de kongelige samlingene av kunst- og kulturhistoriske gjenstander. I tillegg til utstillingene viser boken unike gjenstander og fotografier av kongefamilien, gjenstander og historiske begivenheter som aldri tidligere har vært offentliggjort. Med engelsk sammendrag og bibliografi.
KONGEPARET 75 ÅR - ÅRETS PRAKTBOK! -Vi vil gjøre samlingene tilgjengelige, sier Kong Harald i intervjuet som innleder en av de vakreste praktbøkene utgitt i Norge på flere år. Han viser til de omfattende samlingene av kunst- og kulturhistoriske gjenstander som tilhører Kongehuset i Norge. Deler av de fantastiske samlingene skal stilles ut i år og neste år. ARV OG TRADISJON - De kongelige samlinger er Regjeringens gave til Kongeparets 75-årsdager. Praktboken viser unike gjenstander og fotografier av Kongefamilien, gjenstander og historiske begivenheter som aldri tidligere har vært offentliggjort. Tor Boman-Larsen er blant de 14 forfatterne som skriver spennende tekster om alt som befinner seg i de kongelige samlingene.
Forlag Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design Orfeus publ.
Utgivelsesår 2012
Omtalt sted Norge
"Kong Haakon ønsket ikke å sette i gang kostbare arbeider på Slottet etter krigen, før folk hadde fått sine hus og hjem gjenreist". Kong Harald
"Vi vil gjerne dele samlingens innhold med alle interesserte", uttaler kong Harald og dronning Sonja.