Arthur Meyer - og byen han malte

av (forfatter).

Communicatio forl. 2003 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

.Det står en maler i Skradikveita. Det er høst og hustrig, men han enser ikke været der han står, litt krum i ryggen over staffeliet, i lang frakk og med hatten på snei. Kanskje er det han Meyer, lurer en som skal forbi i den trange veita. Og det stemmer. Når maleren snur seg, sprekker det runde ansiktet opp i et stort og muntert smil. Snart har han bildet ferdig..

Slik åpner Per Christiansen sin fascinerende og levende skildring av Arthur Meyer (1907-1984), den fremste av alle bymalerne i Trondheim. Byen ved Nidelven er selve bymalernes by her i landet, og dermed blir Arthur Meyer også en del av den norske kunsthistorien. Mens han levde var Meyer populær hos publikum, men ble oversett av det kunstneriske etablissementet. I dag er mange av bildene hans derimot blitt et skattet samleobjekt også hos kunstinteresserte.
I denne boken møter vi en kunstner som tidlig ble klar over sitt talent, og som valgte å bruke det med staffeliet plassert på gater og i streder, på gårdstun og ute i naturen. Ett hovedmotiv var han trofast mot hele livet: Hjembyen Trondheim. Det ble et strevsomt liv fra hånd til munn for kunstneren og familiefaren, men den kunstneriske gaven han har gitt ettertiden er stor.
Per Christiansen tegner et inngående portrett av Arthur Meyer, og av hans kunst. Forfatteren setter den fremste av bymalerne inn i en kunstnerisk sammenheng, og gir på den måten også et vesentlig bidrag til forståelsen av bymalertradisjonen i norsk billedkunst.

Bokdetaljer

Forlag Communicatio forl.

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788292400036

EAN 9788292400036

Omtalt sted Oslo

Omtalt person Arthur Meyer

Språk Bokmål

Utgave 3

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket