Arktis

livet i en verden av is og snø

av (forfatter) og Felix Heintzenberg (forfatter).

Naturfokus 2016 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Siden midten av 1990-tallet har Ole J Liodden og Felix Heintzenberg jevnlig besøkt forskjellige deler av Arktis, fra kysten av Nord-Norge til Svalbard, Grønland, Canada, Alaska og Russland. Dette har nå resultert i en praktbok om Arktis, hvor storslåtte bilder blir kombinert med informativ og spennende lesning om livet langt oppe i nord.

Boka .Arktis - livet i en verden av is og snø ., gir deg et innblikk i livet til dyr og planter i Arktis. Gjennom seks kapitler (208 sider) blir du tatt med på en reise fra den arktiske sommeren våkner til liv etter vintersøvnen, og mengder av trekkfugler legger ut på en lang reise hjem. Tundraen blir forvandlet til et frodig hjem for fugler, smågnagere, fjellrever og andre dyr, og dette er en intens periode med livslyst i lysets tid.

Livet i nord er kun mulig om man har fysiologiske og adferdsmessige tilpasninger som gjør at man kan overleve i Arktis, spesielt for de fuglene og dyrene som ikke trekker sørover om vinteren. Noen dyr er til og med helt avhengig av isen og kuldegrader for å leve det livet de gjør i drivisen. Med tydelige klimaendringer i nord er livet på tynn is noe flere dyr må forholde seg til i Arktis. Drivisen er svært viktig for økosystemet i Arktis og i isbjørnens rike tar boka opp hvilke utfordringer isbjørnen har - ikke bare på grunn av klimaendringer - men også i forhold til hardt jaktpress og områder med ikke-bærekraftig forvaltning. I bokas siste kapitel tilbake til skyggesiden kan du lese om hvordan dyrene forbereder seg på den kalde årstiden som er i anmarsj - i visshet om at Arktis igjen vil komme på solsiden om et halvt års tid.

Bokdetaljer

Forlag Naturfokus

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788293170013

EAN 9788293170013

Omtalt sted Arktis

Språk Bokmål

Sider 208

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket