Arctic mood

av (komponist), Werner Anderson (illustratør) og Brynjar Rasmussen (oppleser).

Nordnorsk jazzsenter 2011 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder fotografier fra Svalbard. Den medfølgende CD-en inneholder musikk av Brynjar Rasmussen med inspirasjon fra Svalbard.

Omtale fra forlaget

Arctic Mood; Praktbok med unike bilder fra Svalbard med nyskrevet musikk på cd av Brynjar Rasmussen. Musiker og komponist Brynjar Rasmussen og fotograf Werner Anderson har gjentatte ganger besøkt Svalbard de siste årene. De er dypt begeistret for denne fascinerende og kontrastfylte øygruppa helt uten sammenligning til fastlands-Norge og har brukt den som inspirasjonskilde for ny kunstnerisk utforskning og utfoldelse. Nordnorsk Jazzsenter har derfor bestilt et verk av Rasmussen som sammen med Andersons fotografier blir en sterk forestilling bygd på Svalbards unike posisjon som fangst-, forsknings- og gruvesamfunn og sikkerhetspolitiske arena. Verket vil bli urframført i Longyearbyens nye kulturhus, 5. februar. Komponisten og fotografen har besøkt Svalbard flere ganger, og deres kjærlighet og dype respekt for øygruppa blir formidlet gjennom denne boken med bilder, tekst og lydkilder som sammen beskriver de forskjellige elementene. Det visuelle og det kunstneriske blir presentert på en måte som utfordrer til refleksjon, nysgjerrighet og undring. "Så, når Brynjar Rasmussen inntar Arktis gjør han det på sin måte. Han graver seg fra framtida tilbake til fortida. Gjennom dagens moderne romteknologi som omgir Longyearbyen, nøster han seg gjennom gruvegangen og inn i fangshyttene. Han går sin egen vei i et frontalangrep på den kronologiske historien. Med ferske opplevelser fra krigsherjede og utsultede land sør for ekvator, via Russland, tar Brynjar Rasmussen og hans medsammensvorne, oss med inn i sitt Arktis." - hentet fra forord i boka av Arne O. Holm

Bokdetaljer

Forlag Nordnorsk jazzsenter

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788281810037

EAN 9788281810037

Omtalt sted Svalbard

Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk Tysk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket