Boken er ment som et hjelpemiddel for næringslivsledere, ansatte i personalavdelinger og studenter som vil lære seg grunnregler i arbeidsretten. Oppgavene tar særlig opp spørsmål om start og avslutning av arbeidsforhold. Første kapittel inneholder oppgaver om jus, juridiske begreper og juridisk metode mer generelt. Alle oppgavene har løsningsforslag.
Boka er et hjelpemiddel for næringslivsledere, ansatte i personalavdelinger og studenter som vil lære seg grunnregler i arbeidsretten. Oppgavene tar særlig opp spørsmål om start og avslutning av arbeidsforhold. Dette er de bestemmelser ledere, de ansatte og deres organisasjoner må forholde seg til under endringsprosesser. Heftet er ikke bare ment som en hjelp til oppgaveløsning, men som et supplement til innlæring gjennom lesing av en lærebok. Mange som skal lære seg arbeidsrett, har ingen juridisk skolering fra tidligere.
Forlag Ad Notam Gyldendal
Utgivelsesår 1999