Boka beskriver arbeidsplassutvikling, en metode som viser hvordan man med en positiv tilnærming kan arbeide systematisk med å forbedre det psykiske arbeidsmiljøet. Formålet med boka er å gi de ulike aktørene på arbeidsplassene et verktøy til å komme i gang. Boka kan benyttes av personalansatte til organisasjonsutvikling eller av ledelsen for å få innblikk i hva som skaper god energi på arbeidsplassen. Har litteraturliste.
Arbeidsplassutvikling (APU) er en dansk metode som viser hvordan man med en positiv tilnæriming kan arbeide systematisk med å forbedre det psykiske arbeidsmiljøet. Formålet med boka er å gi de ulike aktørene på arbeidsplassene et verktøy til å komme i gang. Denne boka gjør det - uten bruk av eksterne konsulenter. Boka kan for eksempel benyttes av verneombudet som et utgangspunkt for en utviklingsdag, der det psykiske arbeidsmiljøet er i fokus. Metoden som ligger til grunn er Appreciative Inquiry (AI), som er en populær metode for utvikling av arbeidsplassen - både offentlige og private arbeidsplasser.Boka kan også benyttes av personalansatte til organisasjonsutvikling eller av ledelsen for å få innblikk i hva som skaper god energi på arbeidsplassen og hos den enkelte medarbeider. Nanna Eriksen er arbeidsmiljøkoordinator og har blant annet brukt metoden i sitt arbeid i Århus kommunale skolevesen.
Forlag Gyldendal arbeidsliv
Utgivelsesår 2006