Dette er en bok om hvordan tusener, ved årlige rapporteringer, har beskrevet sitt arbeidsmiljø med organisatorisk jobbstress i form av tidspress, overtid og avbrytelse med konsekvenser for jobbrollen. Videre beskrives sosialt jobbstress i form av mangelfull støtte og integrering, mobbing og uønsket seksuell oppmerksomhet sammenholdt med ledelse-stil og kommunikasjon. Konsekvensene for trivsel og helse dokumenteres. Til slutt vises hvordan disse forhold utspiller seg i en langvarig omorganiseringsprosess med konsekvenser for den enkelte og for organisasjonen.
Hensikt med å beskrive disse forholdene er å sette dem i en sammenheng og peke på måter å håndtere utfordringene. Håpet er at slik innsikt vil gjøre det lettere å integrere mennesker som står utenfor arbeidslivet og arbeidsinnvandrere i et arbeidsmiljø med meningsfull aktivitet for den enkelte, samtidig med at dette er viktig for et bærekraftig samfunn.
Forlag KaraBok
Utgivelsesår 2024