Arbeidsliv i omstilling

av (redaktør), Torstein Nesheim (redaktør), Odd Nordhaug (redaktør) og Kjell Gunnar Salvanes (redaktør).

Fagbokforlaget 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 2.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder en samling artikler som tar for seg omstillinger i norsk arbeidsliv som følge av globalisering og digitalisering. Boka ser på omstilling i forhold til arbeidsmiljø, kompetanseutvikling, belønningssystemer, jobbtrygghet, fagforeninger, og grenser mellom ulike bedrifter. Artiklene er basert på tre forskningsprosjekter i regi av Arbeidslivsforskningsprogrammet i Norges forskningsråd. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Kravene til arbeid endres stadig. Omstillingstakten er høy og gjør seg gjeldende på mange plan. Utviklingen forklares gjerne med at konkurransen skjerpes for produsenter av varer og tjenester i sin alminnelighet, og på grunn av nyutvikling av teknologi og en generell heving av kompetansenivået i samfunnet. Likevel er det uklart hva som egentlig skjer: Er vi inne i en utvikling hvor arbeidstakere får kortere og mer flyktige ansettelsesforhold? Blir arbeidslivet mer brutalt, slik at flere i yrkesaktiv alder støtes ut av arbeidsmarkedet? Eller skaper endringene stimulerende utfordringer som bedrer arbeidstakernes muligheter for utfoldelse og inntekt? Er belønningssystemene i endring, med større lønnsforskjeller som resultat? Boken belyser omstilling som i dag gjør seg gjeldende i norsk arbeidsliv med utgangspunkt i ulike faglige perspektiver og ståsted, både fra virksomhetenes og arbeidstakernes side. Den bygger på tilnærminger til arbeidslivsforskning innenfor økonomisk-administrative fag, med fokus på hvordan både den enkelte, bedrifter og samfunnet i stort berøres. Artiklene er skrevet av forskere i den faglige staben ved SNF og NHH, hovedsakelig med utgangspunkt i forskningsprosjekter finansiert av arbeidslivsforskningsprogrammet i Norges forskningsråd.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788245003987

EAN 9788245003987

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 225

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 0 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket