Arbeidsledig - hva nå?

av (forfatter) og Morten Ravnbø Sætren (illustratør).

Gyldendal arbeidsliv 2006 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Boka inneholder faglige råd som kan hjelpe folk til å finne nytt arbeid. Den inneholder blant annet en oversikt over lover og regler rundt arbeidsledighet og omskolering, hjelp til å kartlegge seg selv og jobbmulighetene, råd om hvordan man skal finne en jobb som passer, og hjelp til å takle fortvilelse og frustrasjon som dukker opp underveis. I tillegg gir den tips om hvordan man skriver en søknad og CV, og om hvordan man forbereder seg til intervjuer og møter.

De aller fleste mennesker ønsker å ha et yrke og være en aktiv del av arbeidslivet. Selv om vi for tiden har lav arbeidsledighet i Norge sammenliknet med andre land, er det altfor mange som opplever at de ikke får jobber de søker på og er kvalifisert til. Andre opplever at arbeidsplassen deres forsvinner eller at de blir oppsagt av andre årsaker. Da forfatteren av denne boken var uten arbeid, savnet hun en konstruktiv bok med faglige råd som kunne hjelpe henne til å finne nytt arbeid. Boken skulle blant annet ha * en oversikt over lover og regler rundt arbeidsledighet og omskolering * hjelp til å kartlegge seg selv og jobbmulighetene* gode råd om hvordan man skal finne en jobb som passer* hjelp til å takle fortvilelse og frustrasjon som dukker opp underveisBoken Arbeidsledig . hva nå? inneholder alt dette. I tillegg svarer den på spørsmålene; hvordan skrive en søknad som «tenner», hva må jeg ha med i CVen, hva bør jeg gjøre mens jeg søker på nytt arbeid, hvordan tenker sjefen jeg skal møte og hvordan forberede seg til intervjuer og møter?Boken kan leses i ett eller brukes som oppslagsverk. Boken vil inspirere leseren til å tenke gjennom sine utfordringer underveis, gjøre avtaler med seg selv og lage handlingsplaner for fremtiden.

Forlag Gyldendal arbeidsliv

Utgivelsesår 2006