Omtale fra forlaget
Har ikke arbeiderklassen lenger visjoner om et annet samfunn? Det er dette Peder Martin Lysestøl prøver å finne svar på når han tar oss med på en reise i arbeiderklassens historie. Arbeiderklassen i Norge ble en politisk kraft i årene etter 1905. Økonomiske kriser hadde kastet arbeidere ut i arbeidsløshet og fattigdom. Var dette et liv for mennesker? Svaret på spørsmålet var visjoner om et helt annet samfunn - sosialismen. I mange tiår var sosialismen målet både for fagbevegelsen og de sosialistiske partiene. Etter den russiske revolusjonen vedtok Det Norske Arbeiderpartiet at revolusjonen sto på dagsordenen - også i Norge.
Peder Martin Lysestøl er sosialøkonom med økonomiske systemer som spesialfag. Når han diskuterer utviklingen av den norske arbeiderklassen fram til i dag, er det på bakgrunn av de samfunnsmessige endringene som har skjedd. Han viser at globaliseringen av kapitalismen har ført med seg store politiske endringer. Det er arbeidere ved fabrikkene i land som Kina, India og Filippinene som i dag står i spissen for opprøret mot kapitalismen gjennom streikekamper og protester.
Etter studieopphold i flere tidligere koloniland og møter med sosialister i disse landene reiser Lysestøl spørsmålet: Hva skjer når arbeiderklassen i de gamle industri.landene og den tredje verden møtes? Kan de en dag samles om en felles visjon? Vil kampen for sosialismen igjen bli en kraft som truer det kapitalistiske systemet?
Forlag Solum Bokvennen
Utgivelsesår 2021
Format E-bok
ISBN13 9788256024865
EAN 9788256024865
Omtalt tid 1900-tallet
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 374
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket