Arbeid og klasse

historiske perspektiver

av (forfatter).

Pax 2018 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Denne boka handler om arbeid og klasse. Den handler også om samhold og organisering. Disse fenomenene henger sammen: Arbeidet plasserer oss i ulike samfunnsklasser. Og arbeidet gir oss erfaringer om nytten av organisering og samhold. I dag gjennomgår arbeidslivet dramatiske forandringer. Likevel opprettholdes det grunnleggende forholdet mellom arbeid og kapital.

Historikeren Knut Kjeldstadli har undersøkt vår nære sosialhistorie i industrikapitalismens epoke, i dens oppkomst, glansdager og omdanning til informasjons- og tjenestekapitalisme. Hva er de historiske perspektivene på arbeid og klasse? Hvordan har folk praktisert fellesskap og kollektiv handling? Og når har de valgt andre metoder? Her fortelles det om kvinne- og mannsarbeid; om ulike arbeidermiljøer i Kristiania og Telemark; om skikken med oppnavn blant arbeidskamerater som «sosialt lim»; om bruken av fagforeningsfaner; og om allsangens politiske betydning for kollektivet.

I dag opplever folk stor usikkerhet for arbeidsplassene, og den tradisjonelle solidariteten endres. Vil det bli et varig skille mellom flertallsbefolkningen og nykommerne? Og mellom «standardarbeideren» og et nytt «prekariatet»?

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2018

Format Heftet

ISBN13 9788253040394

EAN 9788253040394

Språk Bokmål

Sider 297

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket