Dette er den første norske læreboken i anestesisykepleie. Boken har 30 bidragsytere - anestesisykepleiere, lærere og ledere på små og store sykehus i Norge. Boka har til sammen 44 kapitler som omfatter anestesisykepleierens ansvars- og funksjonsområde, anestesisykepleie før, under og etter anestesi og operasjon, klinisk overvåking og monitorering, kontroll av luftveier, væskebehandling, farmakologi, anestesisykepleie til ulike pasientgrupper, forebygging og behandling av komplikasjoner, anestesisykepleie prehospitalt, fag- og kompetanseutvikling, helsepersonelloven og sykepleiedokumentasjon. Boka er trykt i 2 farger og rikt illustrert med til sammen ca. 120 instruktive illustrasjoner.
Redaktør
Inger Liv Hovind, født 1952, er utdannet anestesisykepleier fra 1992. Hun har
arbeidet som anestesisykepleier på Sentralsykehuset i Akershus, fra 1992-95, og vært ansatt ved anestesiavdelingen på Ullevål universitetssykehus fra 1996, - hvor hun har vært fagutviklingssykepleier i 2 år.
Forfattere: Terje Anderssen, Egil Bekkhus, Marit Bjørntvedt,, Sidsel Børmark, Anne Marie Gran Bruun, Siri Dørve, Randi Erdal, Katrin Espe, Anne Strand Finstad, Rita Fanghol, Bjørg Fenstad, Lise Gjevik, Oddvar Hagen, Signy Hansen, Edda Steen-Hansen, Morten Hestnes, Inger Liv Hovind, Inger Husby Høvik, Trude Kaupang, Marit Leegaard, Ellen Lunde, Trond Lundby, Lars Mathisen, Per Nortvedt, Unni Naalsund Tone Næss, Bente Ohnstad, Eivind Bredrup Pedersen, Olaf Jacobsen, Bjarne Røed, Berit T. Valeberg, Astrid Valla, Else Berit Øvereng.
Forlag Akribe
Utgivelsesår 2002
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket6 bokelskere følger dette verket.