Andriken

av (forfatter) og Olav Hagen (illustratør).

Gyldendal Tiden 1997 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er historien om en liten andrik fra England. Faren er en staselig andrik og moren har rømt fra fangenskap hos en bonde. Men det er ikke alltid like lett å være and, for det er mange farer som truer.

Omtale fra forlaget

Om å være annerledes. Jeg-fortelleren i denne høytlesningsboken er en liten, ganske annerledes andrik. Han er sønn av en hvit and som tilbragte sine første leveår i fangenskap hos en bonde og den aller stasligste stokkandriken i mils omkrets. Andriken forteller sin historie i tilbakeblikk, om moren som rømte fra bonden bare for å bli hakket på av de andre endene i kanalen, helt til faren står opp for henne. Om faren som må bøte med livet etter å ha kjempet mot en løshund, og endelig om sin egen oppvekst som utsatt blandingsavkom. I et informativt innhold forteller forfatteren Dagfinn Ingebrigtsen om bakgrunnen for hvordan historien ble til, om det spesielle landskapet langs kanalene i England, om de særegne kanalbåtene og om endene han møtte der og som inspirerte ham til å skrive historien. Dagfinn Ingebrigtsen debuterte i 1986 med "Skogmus går ikke i feller". Siden er det kommet flere bøker, blant annet fire bøker om Beate.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal Tiden

Utgivelsesår 1997

Format Innbundet

ISBN13 9788247800447

EAN 9788247800447

Språk Bokmål

Sider 79

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket