Best som Karoline tror at alt er i orden og familiens nye, trygge liv kan begynne, rakner alt. I hui og hast må hun og Marte dra til Bodø for å oppsøke moren på fattighuset, og for å lete etter Lars, som er forsvunnet. I Bodø venter det mange overraskelser, og den største av dem gjør at Karoline må reise videre til Trondheim.
Utgivelsesår 2021
ISBN13 9788202708719
EAN 9788202708719
Serie Legdebarna (8)
Genre Romantikk Historisk litteratur
Omtalt tid 1800-tallet
Omtalt sted Nordland
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketMan kan ikke gå igjennom livet og frykte alt som kan gå galt. Da våger man seg ikke ut på noe som helst, til slutt.
Vergeløs er bare den som står alene.
Karoline takket og trasket oppover gaten som var blitt pekt ut. Den var usannsynlig bred - så bred at det kunne ha vært minst en husrekke midt i gaten, og likevel fint ha vært plass til gater på hver side. For en underlig byggeskikk - og for en sløsing med plassen! Trondhjemsfolk måtte være stormannsgale, konkluderte hun. Ingen by i verden trengte vel plass til å kjøre fem-seks landauere ved siden av hverandre!
Munkegaten, anno 1869.