Hvorfor har mamma det bestandig så travelt med å legge Alvin? Hva er det hun og Freddy driver med når Alvin har sovnet? I kveld skal han finne det ut. Når mamma tror han har sovnet, sniker Alvin seg opp og spionerer på mamma og Freddy. Og han får seg litt av en overraskelse ... Alvin Pang har mye fantasi og mange sprelske påfunn. Dette er friske og artige fortellinger for småbarna, humørfylt illustrert av Olve Askim. Les også "Alvin Pang og verdens beste bursdag" og "Alvin Pang og en søster for mye". "Alvin Pang er en karakter i beste Albert Åberg-stil, humoristisk og upretensiøst framstilt. Lund Eriksen snakker med en fortellerstemme som er på lag med barnekarakterene i boken. Det barnlige blikket i boken makter å være enkelt og direkte talende til sin målgruppe. Samtidig klarer Lund Eriksen å balansere stemmen til også å gi foreldre et blikk på barns perspektiver og forestillelsesiver." Jon Wesseltoft, Barnebokkritikk.no
Utgivelsesår 2011
ISBN13 9788203253119