I denne boka er alternativ pedagogikk samlebetegnelse på forskjellige aktuelle pedagogiske strømninger som alle har oppbruddet som fellesnevner. Hjemmeundervisning kan sees som krumtappen i denne nye trenden. Hvis mange forlater den tradisjonelle skolen hva vil i så fall konsekvensene være og hva er alternativene? Boka er en noe omarbeidet versjon av forfatterens avhandling: Den moderne hjemmeundervisningen i Norge. Med litteraturliste.
Hjemmeundervisning - alternativ pedagogikk? Alternativ pedagogikk omfattet på 1970-tallet frigjørende pedagogikk og marxistisk inspirert kritikk. I denne boka er alternativ pedagogikk samlebetegnelse på forskjellige aktuelle pedagogiske strømninger som alle er oppbrudd fra den etablerte skole og har selve oppbruddet som fellesnevner. Hjemmeundervisning kan sees som krumtappen i denne nye trenden. Hvis mange forlater den tradisjonelle skolen, hva vil i så fall konsekvensene være og hva er alternativene?
Forlag Didakta
Utgivelsesår 2007