Alt handler om koblinger er historien om Nøsted & –Norges eneste gjenlevende kjettingfabrikk. En familiedrevethjørnesteinsfabrikk i Mandal, lokalt kjent som Kjettingen.Fra sin beskjedne start i 1939 har fabrikken vokst til et multinasjonaltkonsern, med produkter som brukes verden over.Dette er en fortelling om drømmer og tragedier, og omhvordan man skaper en suksessbedrift ved å bøye stål somsveises sammen til lange lenker. Samtidig er det fortellingenom den lille industribyen Mandal, fra slutten av 1930-talletog fram til i dag – sett gjennom øynene til en forfatter somselv vokste opp der.Med et personlig blikk og litterær kraft viser Bjørn ArildErsland hvordan arbeid, sted og identitet henger sammen.Fotograf Marie von Krogh sin visuelle fortelling – i egne oghistoriske bilder – supplerer teksten og fanger kontinuitetog endring i fabrikkens liv og Mandals industrihistorie.Bjørn Arild Ersland (født 1965 i Mandal) er forfatter og professori skrivekunst ved Universitetet i Stavanger. Han er nominert til enrekke priser, blant annet Brageprisen og Kritikerprisen.
Forlag Wigestrand
Utgivelsesår 2025