Alle skal med?

samskaping som svar på velferdsstatens utfordringer

av (redaktør), Karen Christensen (redaktør), Line Jenhaug (redaktør) og Sigrid Myklebø (redaktør).

Cappelen Damm forskning 2025 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos ark.no

Denne boka er tilgjengelig i en gratis åpen tilgang-utgave på https://cdforskning.no/cdf

Alle skal med? Samskaping som svar på velferdsstatens utfordringer presenterer ulike diskurser, tilnærminger og praksiser knyttet til samskaping i offentlige velferdstjenester. Et sentralt element i samskaping er at velferdsstaten henvender seg til aktører utenfor det offentlige for å skape bedre, men også mindre ressurskrevende velferdstjenester. Samskapingstenkningen har blitt kritisert for å ha et entydig normativt og positivt perspektiv som kan overskygge at samskaping også innebærer maktutøvelse og maktfordeling. Boka utforsker disse kritiske perspektivene videre.

De ulike kapittelforfatterne diskuterer hvilke muligheter og utfordringer samskaping gir for å løse de framtidige velferdsutfordringene. Samlet sett er boka et bidrag til å diskutere om det er slik at alle skal – eller får – være med, og eventuelt på hvilken måte.

En hensikt med boka er å sammenfatte hva samskaping er og kan være, og samtidig bidra med et kritisk blikk. Målgruppa for boka er studenter og ansatte i universitets- og høgskolesektoren, forskere, ansatte i velferdstjenestene, politikere og andre interesserte.

Forlag Cappelen Damm forskning

Utgivelsesår 2025