Alle dine brenninger

roman

av (forfatter).

Tiden 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Rakel vender tilbake til barndomsbygda, Værret. Hun treffer sin far som hun ikke har sett på mange år. Gjensynet med han og bygda forløser en rekke minner fra oppveksten. Historien forteller om Rakels opprør mot gudstroen og faren, og bruddet som sendte henne ut på en dramatisk reise. Og om farens historie, om hvordan hans frelse da vekkelsen kom til bygda fikk skjebnesvangre følger. Dette er forfatterens debutroman.

Omtale fra forlaget

Saftig familiekrønike med lokal koloritt fra bokhøstens mest fargerike debutant Den voksne kvinnen Rakel vender tilbake til sin barndoms bygd Værret, og gjensynet forløser en rekke minner fra hennes oppvekst på det gudfryktige lille stedet i Nord-Norge. Hun minnes det voldsomme opprøret mot gudstroen og faren, og hvordan bruddet sendte henne ut på en dramatisk reise som fikk store konsekvenser for den da 15 år gamle jenta. Vi får samtidig innblikk i farens historie, om hvordan han i sin tid ble frelst da en vekkelse kom til bygda, ble sentral i menigheten og dermed samtidig la grunnlaget for det senere bruddet med Rakel.Alle dine brennigner er en familiekrønike, en historie om oppvekst, bedehus og fyllefest, om forholdet far/datter, om seksuell oppvåkning, om tro og tvil. Samtidig som det er en folkelig, frodig, levende og gripende skildring av hverdagslivet i Nord-Norge slik det fortonte seg for en generasjon eller to siden.Villy Solheim (f. 1945) har bakgrunn som reveinseminør, menighetsforstander, skiinstruktør, adjunkt, bryggesjauer, miljøarbeider og billedkunstner. Alle dine brenninger er hans debut som forfatter.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788210050695

EAN 9788210050695

Omtalt sted Nord-Norge

Språk Bokmål

Sider 221

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er bøker som jeg har falt pladask for etter å lest hva de handlet om... Man vil bare lese det NO og lese det ut med en gang... Det rare er at mange av disse bøkene har jeg ikke valgt å lese selv om de er de jeg vil lese aller mest... Leser med andre ord bøker som virker bra. Men ikke på langt nær som disse. Det er blitt en lang liste etterhvert


Godt sagt! (1) Varsle Svar